Evaporatif (Sulu Klima) nedir?

Evaporatif soğutma olarak bilinen sulu klimalar buharlaşan suyun havadaki ısıyı düşürmesi prensibi ile çalışan ucuz ve sağlıklı soğutma sistemidir. 

Evaporatif soğutma sisteminde hava mümkün olan en yüksek su miktarıyla temas ettirilerek ortamdaki havanın soğutulmasını sağlamaktadır. Bu sistem ile su buharlaşarak doğal bir serinlik sağlanır ve ortamdaki hava soğutulur. 

Su, doğal olarak en hızlı ısı alan sıvılardan biri olduğu için buharlaşma eğilimi çok yüksektir.

Sıvı buharlaşma eğilimindeyken çevresindeki ısıyı emer. Evaporatif soğutma işlemi, sıcak hava ile suyun temas ettiği her an meydana gelmektedir. Esintili bir havalarda havuzdan çıktığımızda vücudumuzda hissettiğimiz serinlik, elimize kolonya döküp elimizi salladığımızda hissettiğimiz serinlik, Evaporatif soğutma mantığı ile gerçekleşen soğutmaya berilecek örneklerdir.

Evaporatif (Sulu Klima) nasıl çalışır?

Kabel portatif sulu klima bir Evaporatif soğutucudur. Bu sistemde su pompası; suyu su haznesinden soğutma pedlerine kadar olan bir süreçte dolaşımını sağlar. Bu süreçte  pedler sürekli ıslak kalır. Üfleme fanı, cihaz dışındaki havayı içeri alır ve nemlenmiş pedlerden geçmesini sağlar.

 

Dışarıdan gelen sıcak hava pedlerden geçerken buharlaşma yolu ile soğutulur. Böylelikle ortama soğuk hava verilmiş olur. 

Tüm Kabel ürünleri kullanıldıkları ortamda en yüksek performansa ulaşmak üzere gelişmiş teknolojiler ve kullanıcı dostu özellikler sunmaktadır.

Evaporatif (Sulu Klima) sağlıklı mıdır?

Bilinen kapalı devre klima sistemlerinin aksine sulu klimalar ortamdaki havayı dışarıdaki hava ile değiştirerek ortamdaki havanın doğal soğumasını sağlar.

Kapalı devre klima sistemlerinde ortamın soğuk kalmasını sağlamak için kapı, pencere gibi dışarı ile hava teması sağlayacak tüm giriş-çıkışların kapatılması gerekirken Evaporatif soğutma sisteminde ortamın soğuması dışarıdan alınan havanın içerideki hava ile değiştirilmesini sağlayarak gerçekleşir. Kabel sağlıklı soğutma sağlar.

Bu çalışma prensibi yaşam ortamının sürekli havalandırılarak taze hava ile dolmasını sağlamaktadır. Bu çalışma şekli ile Evaporatif Sulu Klimalar hijyeniktir ve sağlıklı soğuk hava ortamı sağlar.

Kabel Evaporatif soğutucular

Genel olarak; sulu klima, çöl kliması, ayaklı klima, portatif klima, seyyar klima, mobil klima, açık alan kliması gibi isimlerle bilinen Kabel ürünleri endüstriyel ve taşınabilir olmak üzere temelde 2 gruba ayrılır.

Endüstriyel klimalar; büyük alanların soğutulmasında proje bazlı uygulama şeklinde montaj edilerek uygulanır. Çatı, duvar veya bina içi gibi projeye göre uygulama yöntemleri bulunmaktadır.

 

 

Endüstriyel sulu klimaların uygulama alanları

Tekstil Fabrikaları

Fabrikalar

Mantar tesisleri

Hayvan çiftlikleri

Atölyeler

Dökümhaneler

Hastahaneler

Spor salonları

Seralar

Sanayi mutfakları

Camiler

Düğün salonları

Çamaşırhaneler

Pazar yerleri

İftar çadırları

 

 

Taşınabilir sulu klimalar ise daha küçük alanlarda montaj ve servis ihtiyacı gerektirmeden herhangi bir sabit ünitesi olmadan kullanılır.

Taşınabilir Sulu Klimaların uygulama alanları

 

 

Kafeler

Restoranlar

Atölyeler

Tamirhaneler

Yemekhaneler

Yazlıklar

Kamelyalar

Bahçeler

Teraslar

Evler

Balkonlar

Ofisler

Kabel Portatif Sulu Klima Ürünleri

Kabel ürünleri birçok farklı ihtiyaç için farklı mekanlarda kullanılabilir. Bir sulu klima almadan önce emin olmak istiyorsanız bizimle lütfen görüşünüz.